στόχοι

Δωρεάν Κατασκήνωση ΟΑΕΔ 2020 έως 31/3/2020

  1. Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από την 17.03.2020 έως την 31.03.2020 και ώρα 15:00.
  1. Η πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες (χρήστες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης).

Οι δικαιούχοι που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως χρήστες για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθούν την εξής διαδικασία κατά περίπτωση:

α) Δικαιούχοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ:

  1. i. είτε θα προσέλθουν στην υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ για να λάβουν κωδικούς πρόσβασης
  2. ii. είτε θα χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν για το TAXISnet (εφόσον, βέβαια, διαθέτουν κωδικούς για το TAXISnet οι ίδιοι και όχι οι σύζυγοι αυτών) προκειμένου να τους αποδοθούν διαδικτυακά οι κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

β) Δικαιούχοι μη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ (δικαιούχοι που δεν έλαβαν στο παρελθόν παροχές του Οργανισμού μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος): θα προσέλθουν υποχρεωτικά στις υπηρεσίες ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, για να εκδοθούν οι κωδικοί πρόσβασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις περιπτώσεις που προβλέπεται προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την έκδοση κωδικών πρόσβασης, αύτη θα πρέπει να γίνει εγκαίρως, σε χρόνο που θα τους επιτρέψει την υποβολή της αίτηση στις προθεσμίες που έχουν οριστεί.

  1. Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής:

α) Οι δικαιούχοι εισέρχονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) με τη χρήση του κωδικού πρόσβασής τους.

β) Συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά το έντυπο της αίτησης. Εφίσταται η προσοχή για την ορθή συμπλήρωση όλων των παιδιών της αιτήσεως, σύμφωνα με τις διαδικτυακές οδηγίες. Σφάλματα κατά τη συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να οδηγήσουν στον αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελούμενων μελών του από το πρόγραμμα ή στη μη ορθή μοριοδότησή του.

γ) Με την κατάθεση της αιτήσεως το σύστημα χορηγεί στον δικαιούχο αποδεικτικό της υποβολής της, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου (κωδικός αριθμός αίτησης) και αναγράφει την ακριβή ημερομηνία και ώρα υποβολής.

  1. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχής με άλλο τρόπο και όχι μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.
  1. Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων δεν είναι δυνατή.
  1. Οι δικαιούχοι επιλέγουν και συμπληρώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτησή τους την ιδιότητα με την οποία συμμετέχουν (είτε ως άνεργοι είτε ως εργαζόμενοι), διαφορετικά δεν μπορούν να συνεχίσουν την ηλεκτρονική υποβολή αυτής.
  1. Οι δικαιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχοντας το έτος 2019 ημέρες εργασίας οι οποίες στο σύνολό τους ή κατά ένα μέρος τους δεν έχουν μηχανογραφηθεί συμπληρώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτησή τους τα πεδία που αφορούν στην ύπαρξη ή μη μηχανογραφημένων ημερών εργασίας, επισυνάπτοντας/προσκομίζοντας και τα σχετικά παραστατικά, διαφορετικά μπορεί να αποκλεισθούν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
  1. Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτησή τους τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης) όλων των ανήλικων παιδιών τους (έως 18 ετών), επιλέγοντας την ένδειξη «ΝΑΙ» για κάθε παιδί που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως ωφελούμενο και «ΟΧΙ» για κάθε παιδί που δεν είναι ωφελούμενο, αλλά δηλώνεται για τη μοριοδότηση του δικαιούχου στο σχετικό κριτήριο. Εσφαλμένη συμπλήρωση στοιχείων ή παράλειψη δήλωσης κάποιου ανήλικου παιδιού μπορεί να οδηγήσει: α) σε αποκλεισμό είτε του ίδιου του δικαιούχου είτε του ωφελούμενου παιδιού του από το πρόγραμμα β) σε μειωμένη μοριοδότησή του δικαιούχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

α) Οι δκαιούχοι οφείλουν να έχουν μεριμνήσει εγκαίρως, πριν από την υποβολή της αίτησής τους, για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ στα παιδιά τους ή επικαιροποίησης των στοιχείων τους (ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μεταβολής στοιχείων οικογενειακής μερίδας). Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των παιδιών τους μέσω της αυτεπάγγελτης αναζήτησης από την αρμόδια Υπηρεσία και τα παιδία δεν θα ληφθούν υπόψη κατά την κατάρτιση των Μητρώων.

β) οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα την ΟΡΘΗ συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και των στοιχείων

των παιδιών τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα ταυτοποίησης με τα στοιχεία που θα ληφθούν μέσω της αυτεπάγγελτης αναζήτησης από την αρμόδια υπηρεσία, που μπορεί να οδηγήσει είτε σε εσφαλμένες εγγραφές στα Μητρώα που θα καταρτισθούν είτε στον αποκλεισμό των παιδιών με τα εσφαλμένα στοιχεία. Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις αντιστοιχίας των δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων και των στοιχείων που θα ληφθούν αυτεπάγγελτα, ως αποδεικτικά της ταυτότητας των παιδιών θα εκληφθούν αυτά που θα προκύψουν από την αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

  1. Η αίτηση επέχει θέση δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α’ 75) για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Συνεπώς, θα πρέπει να εμφανίζει ταυτότητα περιεχομένου με τα ζητούμενα δικαιολογητικά. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση συνεπάγεται τον αποκλεισμό του δικαιούχου από το πρόγραμμα.
  1. Η αίτηση συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος και των ωφελουμένων αυτού αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Πρόσκλησης.
  1. Οι υποψήφιοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης. Διόρθωση, τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, είναι δυνατή ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων αιτήσεων. Με την επιλογή του πεδίου «ΑΚΥΡΩΣΗ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους για οποιονδήποτε λόγο. Αν επιθυμούν να υποβάλουν και πάλι αίτηση, επαναλαμβάνουν την αρχική διαδικασία υποβολής αίτησης, επισυνάπτοντας εκ νέου δικαιολογητικά, όταν απαιτείται.
  1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της παρ. 1 της παρούσας δύναται να παραταθεί με απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση

To Top